10 Ιουλ 2009

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΜΑΖΙ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


αναδημοσίευση απο το athens.indymedia

(ανταπόκριση από πορεία 07/07/09)

Μπάτσοι και ναζί το ίδιο μαγαζί… Είναι τόσο συνηθισμένο που πλέον δεν αποτελεί είδηση για την πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προετοιμάσει το κλίμα συνεργασίας και κοινής επίθεσης των δημοκρατικών και φασιστικών ομάδων βίας. Για άλλη μια φορά η αντιπληροφόρηση, είναι το μόνο καταφύγιο των αγωνιζόμενων, στην προσπάθεια τους να σπάσουν την φασιστική σιωπή που επιχειρεί να επιβληθεί απέναντι στα εγκλήματα και τον ολοκληρωτισμό του αστικού καθεστώτος.

Οι αγωνιζόμενοι-ες όμως βρέθηκαν στον δρόμο. Για μια πρώτη, αναγκαστικά καθυστερημένη αλλά και κινηματικά οργανωμένη απάντηση στο σύγχρονο απαρτχαϊντ που επιχειρείται να χτιστεί στο κέντρο της Αθήνας, με τις συνεχείς επιχειρήσεις σκούπα, τις συλλήψεις, τις απελάσεις τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και με την δημιουργία μιας γειτονιάς «φασιστικά καθαρής» στο κέντρο της Αθήνας. Απέναντι στα καθάρματα της αστυνομίας, της τηλερουφιανιάς και των νεοναζί που επιχειρούν, σε κοινωνική συμμαχία με μικροαστούς - μαγαζάτορες – ψηφοφόρους του Λ.Α.Ο.Σ,. να επιβάλλουν την αντι-εξέγερση τους στους μετανάστες, το φθηνό προλεταριάτο που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο σηκώνει το κεφάλι του ενάντια σε κράτος κι αφεντικά.

Πάνω από 2.500 άτομα πορεύθηκαν από την Ομόνοια προς τον Άγιο Παντελεήμονα, μαζικότητα ενθαρρυντική κατά την διάρκεια ενός δύσκολου «καλοκαιριού». Μαζικότητα ενδεικτική της αδυναμίας των μηχανισμών του κράτους να επιβάλλουν έναν «μεταδεκεμβριανό» τρόμο, αφού όλοι/ες γνώριζαν τον αυξημένο κίνδυνο επίθεσης από τα φονικά χημικά και μαχαιριά του (παρα)κράτους, αλλά και πάλι προτίμησαν τον δρόμο από τον καναπέ. Όπως και κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική ήταν κι η παρουσία Ασιατών και Αφρικανών μεταναστών, διάσπαρτων στην συγκέντρωση και την πορεία, παρουσία ενδεικτική των αγωνιστικών δεσμών που χτίζονται κινηματικά τα τελευταία χρόνια.

Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν με ιδιαίτερο παλμό επί της Γ Σεπτεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι συντροφοι που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ μας μετέφεραν ότι τα συνθηματα πραγματικά δονούσαν την Πατησίων, όταν η πορεία περνούσε από την Βικτώρια: Ακούστηκαν ενδεικτικά:

Μπάτσοι – TV– Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Φασίστες – κουφάλες έρχονται κρεμάλες

Ποτέ, ποτέ, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Ξένοι εργάτες αδέλφια μας

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι

Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα

Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών Ρουφιάνων Δολοφόνων και Βασανιστών

Η μεγάλη διαδήλωση άρχισε να κατεβαίνει την Κοδριγκτώνος ακολουθούμενη από πίσω από διμοιρίες ΜΑΤ και γνωρίζοντας ότι στην διασταύρωση με Αχαρνών, δίπλα στην πλατεία-φρούριο των φασιστών, τους περίμεναν ναζί και μπάτσοι. Πράγματι, με το που η κεφαλή της διαδήλωσης πλησίασε το επίμαχο σημείο τα νεοναζιστικά σκουλήκια είχαν βγει και προκαλούσαν την διαδήλωση να τους πλησιάσει επιδεικνύοντας τις μολότοφ που κουβαλούσαν, ενώ τα ΜΑΤ κάθονταν ακριβώς δίπλα στους «άστολους» συναδέλφους τους.. Η διαδήλωση επιχείρησε να προχωρήσει, προετοιμασμένη για σύγκρουση, και οι νεοναζί για άλλη μια φορά με τις πλάτες των ΜΑΤ επιτέθηκαν πρώτοι. Οι φασίστες έριξαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και δέχτηκαν φωτοβολίδες και πέτρες. Ευτυχώς η μολοτοφ δεν βρήκε ποτέ τον στόχο της, αντίθετα οι φασίστες παρά λίγο να καούν μεταξύ τους...

Κι όταν αυτά τελείωσαν, επενέβησαν για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ, για να βγάλουν κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα… Ακολούθησε καταιγισμός χημικών πάνω στο σώμα μιας πυκνής διαδήλωσης, σε ένα στενό δρόμο, σε μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα. Ακόμα και προετοιμασμένοι για τον χημικό πόλεμο διαδηλωτές, ανέφεραν την ιδιαίτερη οξύτητα των συγκεκριμένων χημικών στην επαφή τους με το δέρμα, ενώ και οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών δοκίμασαν από πρώτο χέρι τα χημικά προϊόντα του κράτους. Η διαδήλωση οπισθοχώρησε, ενώ οι διμοιρίες έτρεχαν και χτυπούσαν στο ψαχνό τον αμυνόμενο κόσμο. Θέλοντας και μη, διαδηλωτές έστριψαν στα γύρω στενά όπου είχαν στήσει κι εκεί καρτέρι και χτυπούσαν οι ένστολοι δολοφόνοι.

Παρ’ όλα αυτά ένα μεγάλο κομμάτι στην ουρά της διαδήλωσης, οπισθοχώρησε συντεταγμένα ευθεία στην Κοδριγκτώνος με κατεύθυνση την Πατησίων, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία τις διμοιρίες που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο κι οι οποίες αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν. Επί της Πατησίων, το «ψύχραιμο» κομμάτι της διαδήλωσης ενώθηκε με τους κυνηγημένους διαδηλωτές από τα στενά κι όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς την ΑΣΟΕΕ, έξω από την οποία στήθηκαν οδοφράγματα και ξέσπασαν νέες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στην ΑΣΟΕΕ βρισκόντουσαν σύντροφοι έτοιμοι να προσφέρουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες για τα χημικά.

Πάρα την λυσσαλέα επίθεση του (παρα)κράτους, παρά την (δεδομένη) αδυναμία επανακατάληψης του φασιστικού οχυρού, 7 μήνες ακριβώς μετά την έκρηξη του Δεκέμβρη, τα ίδια πρόσωπα έστηναν οδοφράγματα στην Πατησίων κι υπερασπίζονταν συλλογικά την παρουσία τους, με το μόνο αποτελεσματικό όπλο το οποίο διαθέτουν απέναντι στον επιταχυνόμενο εκφασισμό της αστικής δημοκρατίας: Την αλληλεγγύη.

Για να μην ξεχνιόμαστε, κι επειδή τίποτα δεν τέλειωσε μετά την χθεσινή μάχη, αντίθετα η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι το καλοκαίρι είναι ευνοϊκή περίοδο για φασιστικούς πειραματισμούς από την πλευρά του (παρα)κράτους, ακολουθεί ένα ενδεικτικό χρονολόγιο τη συντονισμένης επίθεσης φασιστών-αστυνομίας απέναντι σε μετανάστες-αντιφασίστες στο κέντρο της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ-ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

24/11 «Επιτροπές κατοίκων» καλούν σε συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα έξω οι μετανάστες από την γειτονιά μας». Η πρώτη δημόσια συμμαχία των φασιστών με λίγες δεκάδες νοικοκυραίους, που αποποιούνται μεν την ταυτότητα του ρατσιστή, αλλά προσφέρουν την κοινωνική κάλυψη, έτσι ώστε οι νεοναζί να «καθαρίσουν» από μετανάστες την περιοχή (μπας και μπορέσουν πότε να αξιοποιήσουν τα «υποτιμημένα» τους ακίνητα). Οι νεοναζί επιτίθενται σε μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή και σε δημοσιογράφους που επιχειρούν να καλύψουν τις εγκληματικές τους ενέργειες. Έπειτα βοηθούν τους «συναδέλφους» τους στα ΜΑΤ να επιτεθούν μαζί στην αντιφασιστική συγκέντρωση, η οποία τους αποκρούει.Στην αντιφασιστική συγκέντρωση συμμετέχουν πλην αριστερών κι αντιεξουσιαστών κι αρκετοί μετανάστες.

19/01: Δεύτερη καλεσμένη συγκέντρωση της «επιτροπής πολιτών», δεν πραγματοποιείται στην πλατεία γιατί αυτή έχει καταληφθεί από αντιφασίστες. Οι μπάτσοι στο κέντρο, επιτίθενται με χημικά στην αντισυγκέντρωση και ρίχνουν και 2 φυσουνιές για τα μάτια του (δημοκρατικού) κόσμου στους φασίστες.

09/05: Οι «επιτροπές Ελλήνων πολιτών για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς», η κοινωνική ταμπέλα ουσιαστικά των νεοναζί με την οποία προσπαθούν να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε λαϊκές γειτονιές, καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Καλούνται αντισυγκεντρώσεις από αντιεξουσιαστικές και αριστερές οργανώσεις. Τα ΜΑΤ διαλύουν με χημικά την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στην Κάνιγγος. Στην Ομόνοια, οι νεοναζί επιτίθενται σε συνεργασία με τα ΜΑΤ στο κατειλημμένο Εφετείο. Ο φωτορεπόρτερ Σπ. Τσακίρης τραυματίζεται από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, την οποία καταγγέλλει ότι την πέταξαν νεοναζί. Οι καταληψίες μετανάστες αμύνονται και διώχνουν τους φασίστες εισβολείς.

20/5: Επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Παντελεήμονα. Ένας μπάτσος σκίζει το κοράνι που κρατάει ένας μετανάστης, περιστατικό που γίνεται η αφορμή για διαδηλώσεις των ασιατικής καταγωγής μεταναστών.

22/5: Οργισμένη διαδήλωση – καταγγελίας για το περιστατικό με το κοράνι χιλιάδων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία των θρησκευτικών ηγετών, καταστροφή καταστημάτων στην Γ Σεπτεμβρίου. Βάρβαρη επέμβαση ΜΑΤ κι ομάδας Δ, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις στην Βικτόρια.Παρακρατικοί πραγματοποιούν εμπρηστική επίθεση σε χώρο προσευχής Μπαγκλαντεσιανών το ίδιο βράδυ με 5 τραυματίες, ενώ εντείνεται το πογκρόμ στην περιοχή.

28/5: Αναρχικοί/αντιεξουσιαστές/αντιφασίστες σπάνε το λουκέτο που έχουν τοποθετήσει φασίστες στην παιδική χαρά του Άγιου Παντελεήμονα για να μην χρησιμοποιείται από μετανάστες.

01-03/06: Αποκλεισμός και πρώτες επιχειρήσεις εκκένωσης του Εφετείου από αστυνομικές δυνάμεις

09/06: Νέα αντιφασιστική παρέμβαση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία οι φασίστες έχουν ξανατοποθετήσει λουκέτο. Συντονισμένη επίθεση ΜΑΤ – Δελτάδων – νεοναζί. Συγκρούσεις στην ΑΣΟΕΕ και συλλήψεις από τους μπάτσους. Προσαγάγεται στο τμήμα κάτοικος που πήγε το παιδί του στην παιδική χαρά, ενώ τα φασιστοειδή επιχειρούν να τον λιντσάρουν.

12/06: Μετά την εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς, ξεκινάει πογκρόμ εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα συνεχιστεί όλο τον μήνα χωρίς ουσιαστική αντίσταση.

15/06: Μπάτσοι στρατοπεδεύουν έξω από το Εφετείο και χτυπάνε όποιον μετανάστη βγαίνει απ’ αυτό. Η σταδιακή εκκένωση θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Υ.Γ. Για να ξέρουμε τι είδους οπλισμένη ηλιθιότητα έχουμε να αντιμετωπίσουμε: Ακόμα και τα ξυρισμένα άδεια (ή γεμάτα περιττώματα) κεφάλια, έχουν ανάγκη κάποια πρόφαση αλήθειας για να συνεχίσουν την απάνθρωπη δράση τους. Οι φασίστεςδεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθούν δημόσια την συνεργασία τους με τους μπάτσους, αφού η προπαγάνδα τους, θέλει την οργάνωση τους να αντιμάχεται ένα «διεφθαρμένο κι ανθελληνικό καθεστώς», που υποτίθεται ότι την κυνηγάει. Μπορεί σε εμάς να φαίνεται αστείο, αλλά το φασιστικό δηλητήριο τέτοιου είδους προπαγανδιστικά εργαλεία είναι εξαναγκασμένο να χρησιμοποιήσει στην προσπάθεια του να εξαπλωθεί σε λαϊκές γειτονιές. Γι’ αυτό το λόγο μέσα από τα siteτους διακινούν στο διαδίκτυο υλικό από τις χθεσινές συγκρούσεις, τ’ οποίο προσπαθεί ν’ αντιστρέψει την πραγματικότητα της συνεργασίας τους με τα ΜΑΤ. Το θέμα είναι λοιπόν, ότι χρησιμοποιούν τόσο αστεία επιχειρήματα που αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιον θα πείσουν: Σ’ ένα βίντεο που έχει τραβήξει ένας απ’ αυτούς δείχνουν την διαδήλωση σταματημένη κι αυτούς απέναντι της να προκαλούν. Εκεί μας ενημερώνουν ότι «οι χιλιάδες αναρχικοί επιτέθηκαν πρώτοι, με πέτρες, φωτοβολίδες, μολότοφ εναντίον λίγων δεκάδων Ελλήνων που υπερασπίστηκαν το έδαφος τους με αξιοπρέπεια, ενώ τα ΜΑΤ, που τους είχαν αφήσει ανυπεράσπιστους, θυμήθηκαν να επέμβουν λίγο αργότερα». Όσο για την μολότοφ ισχυρίζονται το… «θεϊκό»: ότι πετάχτηκε προς το μέρος τους από τους διαδηλωτές και την μάζεψε κάποιος από αυτούς και την πέταξε πίσω!!! Είναι γνωστό άλλωστε πόσο σύνηθες είναι να πετάνε οι διαδηλωτές μολότοφ κι αυτές όχι μόνο να μην σπάνε, αλλά να τους επιστρέφονται… Δε πα να τρίζουν τα κοκάλα του Γκαίμπελς, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μόνο επιχείρημα που μπορεί να δικαιολογήσει την μη εξοικείωση τους με το συγκεκριμένο όπλο, αφού αλλιώς θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι παραλίγο να καούν μεταξύ τους.