19 Φεβ 2009

Eπίθεση στο στέκι της Εθελοντικής Εργασίας Θεσ/νικης από φασίστες

Τη Δευτέρα 9/2 το πρωί πηγαίνοντας να ανοίξουμε το στέκι της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης στους Αμπελόκηπους, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα δυσάρεστο deja vu, μια εικόνα από το παρελθόν: φασιστοειδή, είχαν μπλοκάρει και καταστρέψει τις κλειδαριές των εισόδων με σίδερα και έγραψαν στις πόρτες συνθήματα ακροδεξιάς έμπνευσης και αισθητικής: “Έξω οι ξένοι” και “ΕΛΛΑΣ–ΔΙ.Α.Σ(;)”.

Δεν είναι πρώτη φορά που το στέκι της ΕΕΘ έχει γίνει στόχος τέτοιας επίθεσης. Φαίνεται ότι η πολυετής και σταθερή δράση της ομάδας, με κέντρο αναφοράς το χώρο αυτό στη Δυτική Θεσσαλονίκη ενοχλεί και ανακινεί τα πιο συντηρητικά κι οπισθοδρομικά ένστικτα της θλιβερής, υπερπατριωτικής μειοψηφίας-συμμορίας. Η δουλειά και ο λόγος της ΕΕΘ στο χώρο της αναπηρίας, των προσφύγων, των μειονοτήτων, η σταθερή και οργανική σύνδεσή της με το αντιρατσιστικό κίνημα της πόλης (είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη η ιδιαίτερης σημασίας σχέση που έχει με το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ), αλλά και η δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη επιθυμία της να “φιλοξενεί” στο χώρο της, τις λειτουργίες και τις δραστηριότητές της μετανάστες και πρόσφυγες δημιουργούν “αλλεργικά” σύνδρομα σε κάποιους.

Αυτό δε μας ενοχλεί καθόλου, δε μας φοβίζει ούτε στο ελάχιστο. Σε κάθε έναν που θεωρεί πως με θρασύδειλες “παρεμβάσεις” αυτού του τύπου θα καταφέρει όσα δεν κατάφερε πριν χρόνια με την αντίστοιχη πράξη, μπορούμε να του υποσχεθούμε και να του δώσουμε τη διαβεβαίωση πως ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Το μόνο που μένει από τη χθεσινή επίθεση είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και μια ανανέωση της διάθεσής μας για δουλειά και δράση στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υπέρβασης και εξάλειψης των διακρίσεων, του χτισίματος της ανοιχτής, “πολυφωνικής και πολύχρωμης” κοινωνίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9/2/2009
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=991198