2 Δεκ 2008

'Εχασαν τον ύπνο τους τα μέλη του BNP (2)

Απειλές ενάντια στα μέλη του Βρετανικού indymedia έχουν εξαπόλυση τα μέλη του βρετανικού φασιστικού Εθνικού Μετώπου μετά από την δημοσίευση του καταλόγου των ονομάτων των μελών του.Με γράμμα που στάλθηκε από τον Lee John Barnes μέλος των νομικών υποθέσεων του φασιστικού κόμματος, προειδοποιούνται τα μέλη του Indy ότι θα ασκηθούν ποινικές διαδικασίες για κλοπή και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων αν δεν αποσυρθεί αμέσως ο κατάλογος από την ιστοσελίδα.. Ο ‘δικηγόρος» προσπαθεί να θέσει την υπόθεση κάτω από την κάλυψη του αντιτρομοκρατικού νόμου, δηλώνοντας ότι η δημοσίευση προωθεί την βία και τις επιθέσεις ενάντια στα μέλη της και ιδιαίτερα αυτά της περιοχής του Leeds.

Το Βρετανικό Indy αρνείται τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι είναι δικαίωμα του καθενός να γνωρίζει το ποιόν αυτών που συναναστρέφεται καθώς μέλη του φασιστικού κόμματος είναι γιατροί δάσκαλοι, νοσοκόμοι κλπ, και ότι έκρυψε όλες τις δημοσιεύσεις και σχόλια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν εμπρηστικά, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποσύρει τον κατάλογο

athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=930908

Και ένα σχετικό άρθρο από την ελευθεροτυπία

Ακροδεξιοί σ' ένα μπλογκ

Της ΑΛΙΝΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκλήθηκε στους κόλπους του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (ΒΝΡ) μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση σε μπλογκ λίστας με προσωπικά στοιχεία τουλάχιστον 12.000 μελών του. Ανάμεσά τους αστυνομικοί (στους οποίους απαγορεύεται να είναι μέλη), υπάλληλοι των φυλακών (επίσης δεν μπορούν να ανήκουν στο ακροδεξιό κόμμα), πρώην και νυν στρατιωτικοί, δάσκαλοι, ένας γιατρός.

ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ για τις δουλειές τους, καθώς σε κάποιους χώρους, ακόμα κι αν δεν απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή στο κόμμα, είναι τουλάχιστον μη αποδεκτή. Μερικοί φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, καθώς άρχισαν να δέχονται απειλές. Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας, αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κατοικίες συναδέλφων τους, τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στη λίστα, λόγω φόβων για την ασφάλειά τους. Η τοπική οργάνωση στη Βόρεια Ιρλανδία προειδοποιούσε τα 39 μέλη τα ονόματα των οποίων αποκαλύφθηκαν να λάβουν μέτρα για την προστασία τους -παλαιότερα, συμμετοχή στο ΒΝΡ τιμωρούνταν με θάνατο από τον IRA.

ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ του κόμματος κατευθύνονταν προς κάποιο δυσαρεστημένο μέλος («επονείδιστη πράξη προδοσίας» τη χαρακτήρισε, αρχηγός του κόμματος, Νικ Γκρίφιν), καθώς ήταν ελάχιστοι αυτοί που είχαν πρόσβαση στην -κρυπτογραφημένη- λίστα. Το κόμμα είναι εξάλλου γνωστό ότι είναι ευάλωτο σε σχίσματα και εσωτερικές έριδες. Οι δηλώσεις της ηγεσίας του μετά την αποκάλυψη φανέρωσαν λίγη από την υποκρισία της. Στην επίσημη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΒΝΡ, αφού είπε ότι η δημοσιοποίηση της λίστας άφηνε ευάλωτα τα μέλη του σε απειλές, κατέληγε σε ανοιχτή... απειλή προς τον υπεύθυνο. «Αν βρούμε το όνομα αυτού που το έκανε, θα αποδειχθεί ένα από τα πιο βλακώδη πράγματα που έκανε στη ζωή του. Δεν θα ήθελα να ήμουν εγώ αυτός που το έκανε. Δεν θα κοιμόμουν καλά απόψε», δήλωσε ο Σάιμον Ντάρμπι. Από την πλευρά του, ο Νικ Γκρίφιν είπε ότι θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη επικαλούμενος τη νομοθεσία για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την οποία κατά τα άλλα περιφρονεί απροκάλυπτα.

Η ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ που περιβάλλει το κόμμα αποκαλύπτει πόσο περιθωριακό παραμένει, παρ' όλες τις πρόσφατες εκλογικές του επιτυχίες (ανάμεσά τους το αποτέλεσμα-σοκ στις επαναληπτικές εκλογές του Χένλεϊ, όπου ξεπέρασε τους Εργατικούς, αλλά και η εκλογή ενός μέλους στο δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου) και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ηγεσία του να αγγίξει μεγαλύτερη μερίδα ψηφοφόρων αποποιούμενη τις ανοιχτά ρατσιστικές, νεοναζιστικές του ρίζες και πλησιάζοντας μια εθνικιστική ρητορική α λα Λεπέν που στρέφεται κυρίως εναντίον της μετανάστευσης. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το ΒΝΡ συγκέντρωσε μόλις 0,7% ή 192.850 ψήφους. Ηταν χαρακτηριστικές μερικές από τις δηλώσεις που έκαναν μέλη του κόμματος, που έλεγαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ρατσισμό, απλώς επιθυμούν να φύγουν οι μετανάστες από τη Βρετανία. «Ο Θεός χώρισε τα έθνη για δικό τους καλό. Κάθε φυλή έχει ανάγκη τον χώρο της. Αλλά τα πάω καλά με τις εθνοτικές μειονότητες, τις αγαπώ», όπως έλεγε ένας ιερέας...