5 Οκτ 2009

Επίθεση χρυσαυγιτών στη τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου


Επίθεση με σπρέι στο πρόσωπο -μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών- δέχτηκε, χθες το μεσημέρι, γνωστή τραγουδίστρια που αρνήθηκε να παραλάβει προεκλογικό φυλλάδιο της «Χρυσής Αυγής».
ύμφωνα με την Αστυνομία, η Σοφία Παπάζογλου έβγαινε από τον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη, χθες γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, όταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» -περίπου 15 άτομα- που μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια, την πλησίασαν και της έδωσαν ένα φυλλάδιο. Η γυναίκα αρνήθηκε να το πάρει με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να της επιτεθούν φραστικά και ένας να της επιτεθεί ρίχνοντάς της σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο. Η Σ. Παπάζογλου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με ερεθισμό στα μάτια, απ' όπου αποχώρησε αργά το απόγευμα, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής επισκέφθηκαν την 37χρονη στο νοσοκομείο προκειμένου να της πάρουν κατάθεση. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ η «Χρυσή Αυγή» με ανακοίνωσή της αρνείται ότι ευθύνονται μέλη της για την επίθεση.

Για «αποθράσυνση της "Χρυσής Αυγής"», «που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ενισχύεται όταν, αντί της καταδίκης της, συναντά την αδιαφορία απέναντι στην τραμπούκικη δράση της», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Ζητεί την «άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, για την αναζήτηση των ενόχων και την παραδειγματική τους τιμωρία, πριν υπάρξουν και άλλα θύματα», και τονίζει ότι «πριν από λίγες μέρες είχε δεχθεί απειλές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Π. Λάμπρου».

Με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την επίθεση και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που καταγγέλλει ότι μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιχείρησαν να κάψουν το κεντρικό προεκλογικό της περίπτερο.


πηγή ελευθεροτυπία