2 Αυγ 2009

Παρακρατικές επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Aπόπειρα εμπρησμού της κατάληψης Πραποπούλου και σοβαρός τραυματισμός μετανάστη

Τα ξημερώματα της 1ης Αυγούστου, γύρω στις 2, παραβιάζονται τα συρματοπλέγματα του κτήματος Πραποπούλου και δύο κρανοφόροι που κατέβηκαν απο μηχανή κρατώντας λοστούς κινούνται προς το κτίριο της κατάληψης. Επιχειρούν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν παράθυρα και πόρτες.

Στο κτήμα από σύμπτωση εκείνη τη στιγμή βρίσκεται άνθρωπος της γειτονιάς οικείος στην κατάληψη, άστεγος και μετανάστης. Όταν τον αντιλαμβάνονται, του επιτίθενται χτυπώντας τον αλεπάλληλα στο κεφάλι και στο σώμα με τους λοστούς φωνάζοντας ρατσιστικές βρισιές και διαφεύγουν από το σημείο που ήρθαν, στο οποίο βρέθηκε και ένα στουπί με βενζίνη.

Τις εκκλήσεις του χτυπημένου για βοήθεια ακούν οι γείτονες που καλούν ασθενοφόρο και τον περιθάλπτουν προσωρινά. Τα φασιστοειδή αφήνουν πίσω τους ελάχιστες ζημιές. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η συνέλευση της κατάληψης και οι αλληλέγγυοι.
Τα φασιστοειδή κατάφεραν να τραυματίσουν ευτυχώς όχι σοβαρά έναν μετανάστη.

Άλλο ένα παρακρατικό χτύπημα που έρχεται να ενισχύσει τον εκφασισμό της κοινωνίας που έχει δρομολογηθεί από το κράτος εναντίον καταπιεσμένων και αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, μεταναστών, αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών χώρων και καταλήψεων.
Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου

Προσπάθεια παραβίασης του ελευθεριακού στεκιού ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ

Το τελευταίο διάστημα και ενώ το στέκι καθημερινά παρακολουθείται από ασφαλίτες, πριν λίγα βράδια δύο άτομα προσέγγισαν το χώρο και επιχείρησαν να τον παραβιάσουν ανεπιτυχώς, καθώς έγιναν αντιληπτοί.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα πίεσης που έχει αναπτυχθεί ενάντια στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις, σαν κεντρική πολιτική επιλογή , η οποία στηρίζεται και στην χωρίς προσχήματα συνεργασία μπάτσων – φασιστών, εντάσσουμε και αυτή την περίεργη επίσκεψη που δέχτηκε το στέκι
Μπραχάμι, 26-07-09
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1063124

Απόπειρα εμπρησμού στη κατάληψη φάμπρικα υφανέτ

Σήμερα σάββατο στις 5.05 το ξημερώματα κάποια σαΐνια έβαλαν γκαζάκια στη σιδερένια κεντρική είσοδο της κατάληψης Φάμπρικα υφανέτ. Τοποθέτησαν τσάντα που περιείχε 6 γκαζάκια, 1 τετράλιτρο μπιτόνι και ένα κουτί προσανάματα.
Η έκρηξη έγινε αντιληπτή από κόσμο που ήταν μέσα στην κατάληψη και βρίσκεται σε επιφυλακή μετά τις τελευταίες απειλές για καταστολή των κατειλημένων χώρων. Αμέσως βγήκαμε στην είσοδο και με τη βοήθεια γειτόνων που είδαν τη φωτιά τη σβήσαμε ενώ ζημιές δεν προκλήθηκαν.
Εντύπωση μας έκανε η "γρήγορη κινητοποίηση" της αστυνομίας αφού 6' μετά την έκρηξη 3 περιπολικά, 1 ασφαλίτικο και ένα τζιπάκι άρχισαν να κόβουν βόλτες σε κοντινή απόσταση. Μάλιστα το τζιπάκι κάποια στιγμή σταμάτησε και οι μπάτσοι άρχισαν να προκαλούν..
Μετά από 20' δύο διμοιρίες ανέβηκαν στη γωνία κατσιμίδη με εγνατία και συνέχισαν να προκαλούν. Άλλος κόσμος ειδοποιήθηκε με τηλέφωνα και ήρθε γρήγορα.
Είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε 4 μέρες που δέχεται κατειλημένος χώρος στη θεσσαλονίκη ( η πρώτη ήταν στο κατειλημένο βαγόνι radio revolt μέσα στα πανεπιστήμια).
Τίποτα δεν θα μας κάμψει από το να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τους χώρους όπου ζούμε και αναπνέουμε.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1062583

Επίθεση με μολότωφ στο χώρο που στεγάζεται το Radio Revolt

Τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου ο κατειλημμένος χώρος που στεγάζεται το Radio Revolt, το βαγόνι του ΟΣΕ στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με 3 βόμβες μολότωφ. Αφού οι "άγνωστοι" δράστες επιχείρησαν να επιτεθούν στο στούντιο, χωρίς όμως επιτυχία, κατέληξαν να βομβαρδίσουν με τις μολότωφ τη χέστρα του ραδιοφώνου, στην οποία και περιορίστηκε το σύνολο των ζημιών. Ο σταθμός σταμάτησε να εκπέμπει μόνο για 3 ώρες μέχρις ότου να αποκατασταθεί το ρεύμα, που διακόψαμε για λόγους ασφαλείας.
Η επίθεση στο Radio Revolt ήταν μια ακόμα ατυχής προσπάθεια απ'τη μεριά κράτους και παρακράτους που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων το τελευταίο εξάμηνο μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, που ανακοινώνει η πολιτική-οικονομική εξουσία και διεκπεραιώνουν μπάτσοι και κάθε λογής φασισταριά. Στόχος, κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε φωνή και πράξη διαμαρτυρίας και αντίστασης. Στόχος τους, η σταδιακή συντηριτικοποίηση και φασιστοποίηση ευρύτερων κοινωνικών κομματιών, η ανάπτυξη ξενοφοβικών συνδρόμων και τελικά η επικράτηση του τρόμου. Η αστυνομία παρουσιάζεται ως νέος μεσίας, και το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας παρουσιάζεται ως πιο αναγκαίο από ποτε.
Ας τους αφήσουμε όμως να ζουν στον κόσμο τους, καθώς μέρα με τη μέρα η πολυμέτωπη και πολύπλευρη αντίσταση δυναμώνει, και χιλιάδες άνθρωποι πλέον παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις και η πληθώρα των εκδηλώσεων αποδείκνυει πως κάθε απειλή απλά δυναμώνει τα κοινωνικά εγχειρήματα.
Το Radio Revolt σε πείσμα όλων αυτών που προστέθηκαν στον κρατικό κορμό καταστολής, εκπέμπει και θα συνεχίσει να εκπέμπει.


Ενάντια στην καθεστωτική ενημέρωση

ΟΠΛΙΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ!

Radio Revolt
22/01/09
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1061839