24 Μαΐ 2009

Εμπρηστική επίθεση σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων

Εμπρηστική επίθεση σε χώρο λατρείας Μουσουλμάνων με πέντε τραυματίες, σημειώθηκε στις 2.45 τα ξημερώματα, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου στον Αγ. Παντελεήμονα. Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια υπογείου διαμερίσματος, που χρησιμοποιείται ως τζαμί από τους Μουσουλμάνους, και έριξαν στο εσωτερικό εύφλεκτο υγρό, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά.

Μέσα ήταν πέντε υπήκοοι του Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες, που πήραν διαστάσεις καθώς ο χώρος είναι καλυμμένος με χαλιά. Από τους πυκνούς καπνούς υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα. Σώθηκαν από τους πυροσβέστες που έφτασαν εκεί, οι οποίοι φρόντισαν για τη μεταφορά τους με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Όπως διαπιστώθηκε και οι πέντε τραυματίστηκαν ελαφρά από τα τζάμια που έσπασαν οι δράστες. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το πρωί αποχώρησαν από το νοσοκομείο. Στον τόπο της πυρκαγιάς πήγαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, η οποία θεωρεί ότι είναι συνέχεια της έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, από πλευράς Μουσουλμάνων, και των επεισοδίων που έγιναν χθες, με αφορμή την καταγγελία Ιρακινού, ότι αστυνομικός του έσκισε έντυπο με απόσπασμα από το Κοράνι.


απο το tvxs.gr