27 Ιουλ 2009

Επεισόδια μεταξύ αριστερών και ακροδεξιών «περιπόλων» στους δρόμους ιταλικής πόλης


Πέντε τραυματίες και δύο συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα των επεισοδίων μεταξύ μελών αριστερής οργάνωσης και ακροδεξιάς «περιπόλου» στην ιταλική πόλη Μάσα της Τοσκάνης. Τα γεγονότα επανέφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για το σχέδιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι να θεσμοθετήσει περιπολίες πολιτών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν μέλη της οργάνωσης «Αντιφασιστική Προλεταριακή Περίπολος» συνάντησε μέλη της δεξιάς «SSS», οργάνωσης που έχει ξεκινήσει να περιπολεί, ενώ ο σχετικός νόμος δεν έχει εγκριθεί ακόμη.

Έπειτα από βαριές κουβέντες εκατέρωθεν, «ρωμαϊκούς χαιρετισμούς» (χειρονομία με τεντωμένο το χέρι και την παλάμη ανοιχτή προς τα κάτω, συνδεδεμένη με νεοφασιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη), ηχηρή απαγγελία του Ύμνου της Ρώμης και μερικές καρέκλες που εκσφενδονίζονταν από το πουθενά, οι παριστάμενοι δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια.

Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica, η αστυνομία επενέβη και συνέλαβε δύο ηγέτες της αριστερής οργάνωσης, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν πέντε άτομα.

Εξαιτίας των επεισοδίων, την Κυριακή σημειώθηκε δίωρος αποκλεισμός του σταθμού της πόλης και πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή.

Τα γεγονότα επανέφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για τις περιπόλους πολιτών που προτίθεται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι: Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, και με την υποστήριξη της Λέγκας του Βορρά, άοπλοι πολίτες θα μπορούν να σχηματίζουν περιπόλους και να βοηθούν αστυνομία και στρατό στους δρόμους.

Το σχέδιο, που δεν έχει ακόμη ισχύ νόμου και πρέπει να περάσει πρώτα από το ιταλικό κοινοβούλιο, συναντά την αντίθεση της αριστερής αντιπολίτευσης και οργανώσεων ατομικών δικαιωμάτων, που φοβούνται έξαρση της βίας και φυλετικές διακρίσεις.

πηγή:www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1036956&lngDtrID=245

http://isole.ecn.org/antifa/article/2735/massa-ronda-con-rissa
http://iltirreno.gelocal.it/multimedia/home/7028269/1 (φωτογραφίες)

24 Ιουλ 2009

Coordination of resistance days against IMF / WB ( istanbul / 1 – 8 october 2009 )


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ «ΠΥΡΙΝΗΣ» ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ : Συντονίζουμε την Αντίσταση μας ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)/ Παγκόσμια Τράπεζα από 1-8 Οκτωβρίου 2009

Αντιπρόσωποι και γραφειοκράτες των πολυεθνικών καπιταλιστικών εταιρειών θα είναι στην Ιστανμπούλ στις 6 και 7 του Οκτώβρη για την ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου θα πάρουν αποφάσεις για να μαυρίσουν τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ακόμα μια συνάντηση κορυφής για την εξοικονόμηση κερδών από τους καπιταλιστές κυρίαρχους, όπου τα οικονομικά πακέτα τα οποία δεν είναι παρά άχρηστα και το μόνο που κάνουν, είναι να προσθέτουν ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα εκμετάλλευσης για δισεκατομμύρια φτωχούς και για το μέλλον του πλανήτη που ζούμε όπου πολιτικές προτάσεις ανοικοδόμησης και λιτότητας με τις αναγκαίες συστηματικές αλλαγές θα συζητηθούν…

Οι εμπειρίες της αληθινής ζωής έχουν αποδείξει ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ δεν έχει κανένα άλλο όφελος παρά τη λιτότητα και την ένδεια και μόνο (Αργεντινή, Τζαμάικα, Νιγηρία, Κένυα κτλ). Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ,που είναι οι κύριοι αρχιτέκτονες της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού, είναι τα βασικά υπεύθυνα όργανα για την εξορία των φτωχών ανθρώπων από τις πατρίδες τους και τις κατοικίες τους μέσω της βίαιης αστικοποίησης, έχοντας υποθηκευμένο το νερό- το οποίο είναι η βασική ανάγκη για τη ζωή- από λίγες εταιρείες, παγιδεύοντας τους τοπικούς παραγωγούς στους παγκόσμιους καπιταλιστικούς πατρόνες μέσω των αγροτικών πολιτικών, προσθέτοντας έτσι νέους κρίκους στις αλυσίδες των εργατών από τους νέους εργασιακούς νόμους.

13.000 «ληστές» και ακόμα περισσότερες ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες διατάσσονται να τους προστατεύουν, θα περπατάνε ανάμεσά μας αυτές τις μέρες. Πιθανότατα, θα μας δείξουν πώς είναι η κόλαση. Κυνηγώντας, παρακολουθώντας, οριοθετώντας τους δρόμους, φράζοντας, κτλ…

Ελάτε, ας τους δείξουμε πώς είναι η κόλαση αυτές τις μέρες. Η φωτιά της γιορτής μας θα γίνει ο εφιάλτης τους!

Σκοπεύουμε να οργανώσουμε μερικές συναυλίες, εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές ταινιών, συζητήσεις και δραστηριότητες ενάντια στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα από τις 1 ως τις 8 Οκτωβρίου. Οι στεγαστικές ανάγκες για αυτούς που θα έρθουν από άλλες πόλεις και χώρες θα καλυφθούν. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουνε στις ετοιμασίες, στις δραστηριότητες και στην οργάνωση μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω των παρακάτω στοιχείων. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση με τις προετοιμασίες των δραστηριοτήτων μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα που θα ανανεώνεται τακτικά. Στις μέρες της «πύρινης» αντίστασης, όλοι μοιραζόμαστε την ελπίδα να αναπτυχθεί η διεθνής αλληλεγγύη!

Αυτονομία των λαών απέναντι στο παγκόσμιο κεφάλαιο

Πρόσθεσε τη δική σου φωνή στην Κραυγή Ενάντια στο Εθνικό και Παγκόσμιο Κεφάλαιο!

Επικοινωνία: direnistanbul@gmail.com
http://direnistanbul.wordpress.com/ (Τούρκικα) http://resistanbul.wordpress.com/ (Αγγλικά)


WE ARE WAITING YOU TO THE BONFIRE OF RESISTANCE!

Representatives and breaucrates of multinational capitalist companies will be in Istanbul in 6 – 7 October for the annual meeting of World Bank and IMF (International Money Foundation) where they will have decisions to blacken the life of billions of people.
Another peak meeting for saving benefits of capitalist sovereigns, where only economic packages which does not be useful nothing than adding another ring to the exploitation chain for poor billions and for future of the planet that we live on, reconstructions and austerity politics, constitutional accordance conditions will be discussed…
The experiences in true life evidently showed that World Band and IMF politics that are applied has no benefit other than indigence and exploitation and can not be any benefit other than this (Argentina, Jamaica, Nigeria, Kenya etc.) IMF and World Bank which are the leading architect of globalism of capitalism, are the primary responsible instruments for banishment of poor people from their habitat and their homes by urban transformation politics (to ennoble), having hypotec on water which is the primary need of life by a few company, by prisoning the local breeder to global capitalis patrons by agriculture politics, to add new rings to the chains of workers by new employement legislations.
13.000 robber and much more armband forces who take order to protect them will be walking between us in these days. Probably, they will show us the hell! Hunting, identity follow-up, bordering the roads, fencing etc…
Come on, let us show the hell to them in these days! Our bonfire will be their nightmare!
We like to organise some concerts, workshops, exhibitions, movie presentations, conversations and activities against IMF and World Bank between 1-8 October. Sheltering needs for people that will arrive from other cities and other countries will be met. People who want to attend to the preoarations for the activities and organisations can contact with us over the contact information. Also, people who want to receive regular information regarding the preparation phase of the activities can visit our web site that will be updated periodically.
In the bonfire days of resistance, we all have the hope to raise the international solidarity!

Autonomy of Publics Aganist Global Capital!
Add Your Voice to the Scream Aganist National and International Capital!

20 Ιουλ 2009

Αντιφασιστική πορεία στο Βερολίνο ενάντια στη ναζιστική βια


Πάνω από 4500 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στο Βερολίνο στη συνοικία Friedrichshain ενάντια στην ναζιστική βια. Η διαδήλωση ήταν μια απάντηση στην δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 22 χρόνος φοιτητής Jonas K από τέσσερις νεοναζί στις 12 Ιουλίου στην ίδια περιοχή.
Ο Jonas κτυπήθηκε αρκετές φορές από τους ναζι που ακόμα και όταν έπεσε αναίσθητος αυτοί συνέχισαν να τον χτυπάνε με κλωτσιές στο κεφάλι ,ενώ ένας από αυτούς προσπάθησε να τον μετακινήσει με σκοπό να τον σκοτώσει κτυπώντας του το κεφάλι στο πεζοδρόμιο (αντιγράφοντας το American History X).Οι ναζι τράβηξαν με κινητό όλη την επίθεση και σταμάτησαν μόνο όταν έφτασαν οι μπάτσοι που τους συνέλαβαν.Ο νεαρός νοσηλεύτηκε στην εντατική με βαριές Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.

Η πορεία κατέληξε στη δισκοτεκ JETON (που το βράδυ της επίθεσης διασκέδαζαν οι ναζι,ενώ υπάρχουν αποδείξεις ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί συχνάζουν ναζι.)όπου εμποδίστηκε από εκατοντάδες μπάτσους. Το μπαρ είχε δεχθεί και επίθεση με πέτρες τις προηγούμενες μέρες.

Ενημέρωση και φωτογραφίες:
http://de.indymedia.org/2009/07/256494.shtml
http://de.indymedia.org/2009/07/256466.shtml

http://www.flickr.com/photos/pm_cheung/sets/72157621532404981
http://www.flickr.com/photos/maly_krtek/sets/72157621526834641

17 Ιουλ 2009

Μαρτυρία για το «πογκρόμ της Πάτρας»


απο το tvxs.gr

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει με τη δική του ματιά τα πρόσφατα γεγονότα στην Πάτρα, γύρω από την κατεδάφιση του προσφυγικού καταυλισμού. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο.

Πάτρα, Κυριακή 12 Ιουλίου 2009. Χτυπάει το κινητό τηλέφωνο στις 5:30 και δεν είναι ο «γαλατάς» (εξάλλου αυτός είναι μεγαλοκεφαλαιούχος πια) αλλά μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών της πόλης που μας ειδοποίησε ότι η πληροφορία, που είχαμε από το προηγούμενο βράδυ ότι θα κατεδάφιζαν τον καταυλισμό και θα διώχνανε «της γης τους κολασμένους» από την πόλη, βγήκε αληθινή.

Ντυθήκαμε στα γρήγορα και ξεκινήσαμε με ένα αυτοκίνητο για τον καταυλισμό. Στη διασταύρωση της παραλιακής οδού Όθωνος-Αμαλίας με τη σιδηροδρομική γραμμή Πατρών-Αθηνών το περιπολικό μας κλείνει το δρόμο (Ηρώων Πολυτεχνείου-Λιμενικός Σταθμός «Παναγιώτης Κανελλόπουλος»). Στρίβουμε και ανεβαίνουμε την Αράτου και μετά ξανά στην Αγίου Ανδρέου ως την Καρόλου, όπου μυρίζει σαν να είχαν ρίξει δακρυγόνα. Προχωράμε στην Έλληνος Στρατιώτου παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Βρίσκουμε και άλλα μέλη της Κίνησης που προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό.

Ήδη φαίνονται μερικοί Αφγανοί που έχουν εκδιωχθεί και περπατούν κι αυτοί κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μη γνωρίζοντας πού πρέπει να πάνε. Στρίβουμε στη λεωφόρο Κανελλοπούλου (ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που μέσω της παραλιακής φτάνει σε χρόνο dt στο εμπορικό λιμάνι και φτιάχτηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων) και κατεβαίνουμε στην παραλιακή. Πάλι ένα περιπολικό μας κόβει το δρόμο.

Παρκάρουμε σε πάρκινγκ δίπλα στο κύμα. Βγαίνουμε μουδιασμένοι σκεφτόμενοι την έκταση της αποκλεισμένης περιοχής: σε μια έκταση μήκους 6 χιλιομέτρων και πλάτους 2 χιλιομέτρων απαγορεύεται η είσοδος πολιτών. Για να καταλάβετε, ώ άνδρες Αχαιοί, τι σημαίνει Ελληνική Δημοκρατία 21ου αιώνα. Φτάνουμε περπατώντας στον καταυλισμό. Μας περιμένουν 6 διμοιρίες ΜΑΤ (γαλάζιες και πράσινες φόρμες). Οι συγκεντρωμένοι είμαστε 21 άτομα. Ίσα που φτιάχνουμε σωματείο. Η αναλογία ΜΑΤ/Πολίτες είναι 7 προς 1. Γουάου! Στο μεταξύ έχουν συλλάβει σε άλλα σημεία 5 νέους/ες που προσπαθούσαν να φτάσουν στον καταυλισμό. Προκλητικοί οι «αρχηγοί» της αστυνομίας που νιώθουν πια ότι επιτέλους «αυτοί είναι το κράτος». Πουθενά ο εισαγγελέας. Πουθενά υπεύθυνοι της νομαρχίας, της περιφέρειας και του δήμου με πρωτόκολλα κατεδάφισης. Μόνο μετά από πιέσεις μας και λόγω της παρουσίας τηλεοπτικών καμερών έφτασε ανώτερο στέλεχος της Περιφέρειας και επιδείκνυε δημαγωγικά κάποια χαρτιά.

Πουθενά υπεύθυνοι κοινωνικής πολιτικής των τοπικών και νομαρχιακών αρχών. Άρχισαν να καταφτάνουν επιταγμένα πούλμαν. Ακούμε την εξής έντονη στιχομυθία:
Κάποιος «αστεράτος» αστυνομικός: «Ήρθες επιτέλους;»
Οδηγός πούλμαν: «Ναι, αλλά δεν έχω βάλει πετρέλαιο. Πού θα πάμε, τελικά;»
«Αστεράτος» αστυνομικός: «Τι λες ρε βλάκα; Δεν έχεις βάλει πετρέλαιο. Τι είσαι ‘συ ρε;»
Οδηγός πούλμαν: «Μα δεν μου είχαν πει ότι θα πάμε μακριά.»
«Αστεράτος» αστυνομικός: «Τσακίσου, βάλε πετρέλαιο, ρε»
Οδηγός πούλμαν: «Μάλιστα!»

Και κάνει όπισθεν για να φύγει. Κάθε φορά που κινιόταν κάποιο όχημα να’ σου οι ΜΑΤατζήδες να μας στριμώχνουν στη γωνία. Κάποια στιγμή μία γιατρός μέλος της Κίνησης προσπαθεί να εξηγήσει στους επικεφαλής ότι έχει έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να δει έναν ανήλικο τραυματία που έχει ανοίξει η πληγή του. Τίποτα. Οι επικεφαλής της αστυνομίας αποφάσισαν ότι εκτός από φύλακες της τάξης είναι και μεγαλογιατροί και αποφάνθηκαν ότι δεν έχει ανάγκη ο τραυματίας και ότι μόνος του δήλωσε πως δεν θέλει ιατρική βοήθεια. Η γιατρός απωθείται βίαια από τους ΜΑΤατζήδες. Πέφτουμε πάνω τους για να την πάρουμε από τα χέρια της. Τα πνεύματα ηρεμούν. Δεν προλαβαίνουμε να ανασάνουμε και σκάει μύτη προκλητικός ένας «κάτοικος»-»αγανακτισμένος πολίτης» και αρχίζει να μας βρίζει λέγοντας ότι εμείς και οι Αφγανοί φταίμε για την ανεργία επειδή φεύγουν οι τουρίστες από την Πάτρα λόγω καταυλισμού!!!

Έρχονται, λοιπόν, ένα διώροφο πούλμαν και τρία κανονικά. Μαζεύουν ανήλικους στο ένα και τους ξαποστέλνουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην…Κόνιτσα. Σε ένα άλλο βάζουνε όσους έχουν ροζ κάρτα ως αιτούντες άσυλο. Τους πάνε σε ξενοδοχείο δίπλα στα ΚΤΕΛ (μεταξύ τους ένας τραυματίας τον οποίο πήρε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από εκεί). Στο διώροφο πούλμαν και σε άλλο ένα βάζουν όσους δεν έχουν χαρτιά και ανήλικους που οι αστυνομικοί αυθαίρετα βάφτισαν ενήλικους. Αυτούς δεν γνωρίζει κανείς πού τους πήγαν. Μια δημοσιογράφος τοπικού καναλιού, που ουρλιάζει για την αναγκαιότητα της αποχής από τις εκλογές ως διαμαρτυρία για τις πολιτικές του κράτους λέει ότι θα τους πάνε στο Κιλκίς (έχει κι εκεί στρατόπεδο συγκέντρωσης;).

Αφού δεν έμεινε «αφγανικό ρουθούνι» στην Αχαΐα, γύρω στις 8 και τέταρτο μπουκάρουν μπουλντόζες, φορτηγά, υπάλληλοι της νομαρχίας και του δήμου, αλλά οι εκλεγμένες «αρχές» ακόμα να φανούν. Σε λίγο ακούμε τον απαίσιο θόρυβο που κάνουν τα υλικά των πρόχειρων κατασκευών των «κολασμένων» που γκρεμίζονται. Γκρεμίζουν ακόμη και το τζαμί που είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα το πείραζαν. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, ξαφνικά βλέπουμε φλόγες να ξεπηδούν από το χώρο αυτό. Πώς τα κατάφεραν τα «σαΐνια»; Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι φλόγες έχουν φτάσει τα 15-20 μέτρα ύψος απειλώντας αιώνιους ευκαλύπτους και τις γύρω πολυκατοικίες. Η φωτιά τους έχει ξεφύγει, μαζί, βέβαια, με την φήμη ότι την έβαλαν οι «αόρατοι Αφγανοί» που κατάφεραν να σπάσουν τον αποκλεισμό και σαν φαντάσματα να ξεγλιστρήσουν. Και υπάρχει κόσμος που τους πιστεύει. Το άκουσα με τα αυτιά μου το απόγευμα που γύριζα στην Αθήνα με το λεωφορείο. Ελπίζω τώρα που η φωτιά κατέκαψε τις καλύβες των «εξαποδώ» οι φιλήσυχοι πολίτες των συλλόγων «Η Πόλις Εάλω» θα νιώσουν ότι θα έχουν εξαγνιστεί και θα ξαναφέρουν τους τουρίστες …στην «πεντακάθαρη» Πάτρα των «χωρίς λακκούβες μεγάλων πεζοδρομίων», στην Πάτρα των κτιρίων-φαντασμάτων, την Πάτρα που δεν σέβεται την ιστορία της.

Αργότερα, ξεκίνησε νέα επιχείρηση-σκούπα. Αυτή τη φορά στην νότια παραλία στόχος ήταν οι Σουδανοί πρόσφυγες και μετανάστες που αυτοί δεν έχουν ούτε παράγκες για να τους «στεγάσουν». Μόνο κουβέρτες και χαρτόνια. Και αυτοί «εξαφανίστηκαν» για να μη χαλούν την μόστρα της νότιας Πάτρας των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων, των οικοδομών της δεκαετίας του ‘80 που σαν ανοιχτές πληγές χάσκουν γιατί δεν τέλειωσαν ποτέ. Έτσι, λοιπόν, τώρα που διώξαμε τους ανεπιθύμητους «μουσαφίρηδες» μπορούμε να ζήσουμε καλά και αυτοί χειρότερα. Θα σας θυμίσω μόνο ότι «μουσαφιράτ» στα πέρσικα σημαίνει «ταξίδι» όπως είναι ο τίτλος του εξαίρετο βιβλίο του Βασίλη Λαδά που ήταν εκεί στην πρώτη γραμμή χτες και που δεν αφήνανε οι αστυνομικοί να έρθει σε επαφή με τους εκδιωκόμενους, λες και δεν ισχύει κανένα δικαίωμα για τους «κολασμένους». Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, «ο χωρίς χαρτιά» ξένος μπαίνει στο περιθώριο του όρου «ανθρωπότητα». Αν δεν αντιδράσουμε όλοι και όλες στην πολιτική αυτή, τα επόμενα πούλμαν όχι μόνο θα πηγαίνουν σε άγνωστο προορισμό αλλά θα έχουν και καλυμμένα τα παράθυρα, όπως τα τρένα της μεγάλης σφαγής των Ναζί.

Εδώ Πάτρα. Εδώ οδός Ηρώων Πολυτεχνείου. Εδώ καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών. Τώρα αντί για τανκ εισβάλλουν μπουλντόζες και φορτηγά. Τώρα αντί στρατευμάτων μπουκάρουν τα γαλάζια και πράσινα ΜΑΤ. Τώρα, αντί για φοιτητές/τριες που ζητούσαν «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», στη σειρά με τα βαλιτσάκια τους ανήλικοι και ενήλικες Αφγανοί που ζητούν ένα πιάτο φαΐ ή να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη για να γλιτώσουν από τη φωτιά και το σίδερο του πολέμου Ταλιμπάν και ΝΑΤΟ (με τη συμμετοχή της Ελλάδας). Τώρα, κεντρικές, περιφερειακές και τοπικές γαλάζιες και πράσινες δημοκρατικά εκλεγμένες (συνεπικουρούμενες από μαύρες) άπονες εξουσίες αντί της στυγνής δικτατορικής στρατιωτικής κυβέρνησης. Τώρα, σε αγαστή συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. βρήκαν το νέο «εχθρό λαό» στο πρόσωπο του μετανάστη και του πρόσφυγα, αντί του «λαός ενωμένος - ποτέ νικημένος.

16 Ιουλ 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ VILLA AMALIAS

Στις 9/07/09, γύρω στις 23:30 και ενώ στην αυλή της κατάληψης Villa Amalias είχε μόλις ολοκληρωθεί προγραμματισμένη θεατρική παράσταση, μια ομάδα 15-20 φασιστοχούλιγκαν
ξεκίνησε από τον Άγιο Παντελεήμονα και μέσω της οδού Φυλής, επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ, φωτοβολίδες και καπνογόνα προς την κατάληψη.
Σύντροφοι και συντρόφισσες απαντήσαμε στην επίθεση και τους τρέψαμε σε φυγή, αναγκάζοντας τους να γυρίσουν στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα, ενώ προηγουμένως και πάνω στην βιασύνη τους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μια τσάντα με τρεις βόμβες μολότωφ.
Όταν επέστρεψαν στη θαλπωρή των αστυνομικών δυνάμεων και μέσα σε φιλικό κλίμα, προέτρεπαν τα ματ να αναλάβουν εκείνοι δράση...Ας σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε μισή ώρα μετά την επίσκεψη του αρχισερίφη Μαρκογιαννάκη στην εν λόγω πλατεία, όπου και χαριεντίστηκε με τους ρατσιστές κάτοικους και καταστηματάρχες, και τους παρακρατικούς νεοναζί.
Όλα αυτά 2 μέρες μετά την απροκάλυπτη και αναβαθμισμένη συνεργασία κράτους και παρακράτους, που κινήθηκαν συντονισμένα έτσι ώστε να παρεμποδίσουν τη διέλευση από τον Άγιο Παντελεήμονα της μαζικής διαδήλωσης 2.500 ατόμων ενάντια στο σύγχρονο Απαρτχάιντ.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, ο πόλεμος μαίνεται...Εδώ είμαστε, όλα συνεχίζονται...
Κατάληψη Villa Amalias
Αχαρνών 80 κ Χέυδεν
10/7/09
http://villa-amalias.blogspot.com/2009/07/villa-amalias.html

10 Ιουλ 2009

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΜΑΖΙ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


αναδημοσίευση απο το athens.indymedia

(ανταπόκριση από πορεία 07/07/09)

Μπάτσοι και ναζί το ίδιο μαγαζί… Είναι τόσο συνηθισμένο που πλέον δεν αποτελεί είδηση για την πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προετοιμάσει το κλίμα συνεργασίας και κοινής επίθεσης των δημοκρατικών και φασιστικών ομάδων βίας. Για άλλη μια φορά η αντιπληροφόρηση, είναι το μόνο καταφύγιο των αγωνιζόμενων, στην προσπάθεια τους να σπάσουν την φασιστική σιωπή που επιχειρεί να επιβληθεί απέναντι στα εγκλήματα και τον ολοκληρωτισμό του αστικού καθεστώτος.

Οι αγωνιζόμενοι-ες όμως βρέθηκαν στον δρόμο. Για μια πρώτη, αναγκαστικά καθυστερημένη αλλά και κινηματικά οργανωμένη απάντηση στο σύγχρονο απαρτχαϊντ που επιχειρείται να χτιστεί στο κέντρο της Αθήνας, με τις συνεχείς επιχειρήσεις σκούπα, τις συλλήψεις, τις απελάσεις τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και με την δημιουργία μιας γειτονιάς «φασιστικά καθαρής» στο κέντρο της Αθήνας. Απέναντι στα καθάρματα της αστυνομίας, της τηλερουφιανιάς και των νεοναζί που επιχειρούν, σε κοινωνική συμμαχία με μικροαστούς - μαγαζάτορες – ψηφοφόρους του Λ.Α.Ο.Σ,. να επιβάλλουν την αντι-εξέγερση τους στους μετανάστες, το φθηνό προλεταριάτο που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο σηκώνει το κεφάλι του ενάντια σε κράτος κι αφεντικά.

Πάνω από 2.500 άτομα πορεύθηκαν από την Ομόνοια προς τον Άγιο Παντελεήμονα, μαζικότητα ενθαρρυντική κατά την διάρκεια ενός δύσκολου «καλοκαιριού». Μαζικότητα ενδεικτική της αδυναμίας των μηχανισμών του κράτους να επιβάλλουν έναν «μεταδεκεμβριανό» τρόμο, αφού όλοι/ες γνώριζαν τον αυξημένο κίνδυνο επίθεσης από τα φονικά χημικά και μαχαιριά του (παρα)κράτους, αλλά και πάλι προτίμησαν τον δρόμο από τον καναπέ. Όπως και κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική ήταν κι η παρουσία Ασιατών και Αφρικανών μεταναστών, διάσπαρτων στην συγκέντρωση και την πορεία, παρουσία ενδεικτική των αγωνιστικών δεσμών που χτίζονται κινηματικά τα τελευταία χρόνια.

Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν με ιδιαίτερο παλμό επί της Γ Σεπτεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι συντροφοι που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ μας μετέφεραν ότι τα συνθηματα πραγματικά δονούσαν την Πατησίων, όταν η πορεία περνούσε από την Βικτώρια: Ακούστηκαν ενδεικτικά:

Μπάτσοι – TV– Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Φασίστες – κουφάλες έρχονται κρεμάλες

Ποτέ, ποτέ, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Ξένοι εργάτες αδέλφια μας

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι

Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα

Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών Ρουφιάνων Δολοφόνων και Βασανιστών

Η μεγάλη διαδήλωση άρχισε να κατεβαίνει την Κοδριγκτώνος ακολουθούμενη από πίσω από διμοιρίες ΜΑΤ και γνωρίζοντας ότι στην διασταύρωση με Αχαρνών, δίπλα στην πλατεία-φρούριο των φασιστών, τους περίμεναν ναζί και μπάτσοι. Πράγματι, με το που η κεφαλή της διαδήλωσης πλησίασε το επίμαχο σημείο τα νεοναζιστικά σκουλήκια είχαν βγει και προκαλούσαν την διαδήλωση να τους πλησιάσει επιδεικνύοντας τις μολότοφ που κουβαλούσαν, ενώ τα ΜΑΤ κάθονταν ακριβώς δίπλα στους «άστολους» συναδέλφους τους.. Η διαδήλωση επιχείρησε να προχωρήσει, προετοιμασμένη για σύγκρουση, και οι νεοναζί για άλλη μια φορά με τις πλάτες των ΜΑΤ επιτέθηκαν πρώτοι. Οι φασίστες έριξαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και δέχτηκαν φωτοβολίδες και πέτρες. Ευτυχώς η μολοτοφ δεν βρήκε ποτέ τον στόχο της, αντίθετα οι φασίστες παρά λίγο να καούν μεταξύ τους...

Κι όταν αυτά τελείωσαν, επενέβησαν για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ, για να βγάλουν κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα… Ακολούθησε καταιγισμός χημικών πάνω στο σώμα μιας πυκνής διαδήλωσης, σε ένα στενό δρόμο, σε μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα. Ακόμα και προετοιμασμένοι για τον χημικό πόλεμο διαδηλωτές, ανέφεραν την ιδιαίτερη οξύτητα των συγκεκριμένων χημικών στην επαφή τους με το δέρμα, ενώ και οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών δοκίμασαν από πρώτο χέρι τα χημικά προϊόντα του κράτους. Η διαδήλωση οπισθοχώρησε, ενώ οι διμοιρίες έτρεχαν και χτυπούσαν στο ψαχνό τον αμυνόμενο κόσμο. Θέλοντας και μη, διαδηλωτές έστριψαν στα γύρω στενά όπου είχαν στήσει κι εκεί καρτέρι και χτυπούσαν οι ένστολοι δολοφόνοι.

Παρ’ όλα αυτά ένα μεγάλο κομμάτι στην ουρά της διαδήλωσης, οπισθοχώρησε συντεταγμένα ευθεία στην Κοδριγκτώνος με κατεύθυνση την Πατησίων, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία τις διμοιρίες που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο κι οι οποίες αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν. Επί της Πατησίων, το «ψύχραιμο» κομμάτι της διαδήλωσης ενώθηκε με τους κυνηγημένους διαδηλωτές από τα στενά κι όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς την ΑΣΟΕΕ, έξω από την οποία στήθηκαν οδοφράγματα και ξέσπασαν νέες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στην ΑΣΟΕΕ βρισκόντουσαν σύντροφοι έτοιμοι να προσφέρουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες για τα χημικά.

Πάρα την λυσσαλέα επίθεση του (παρα)κράτους, παρά την (δεδομένη) αδυναμία επανακατάληψης του φασιστικού οχυρού, 7 μήνες ακριβώς μετά την έκρηξη του Δεκέμβρη, τα ίδια πρόσωπα έστηναν οδοφράγματα στην Πατησίων κι υπερασπίζονταν συλλογικά την παρουσία τους, με το μόνο αποτελεσματικό όπλο το οποίο διαθέτουν απέναντι στον επιταχυνόμενο εκφασισμό της αστικής δημοκρατίας: Την αλληλεγγύη.

Για να μην ξεχνιόμαστε, κι επειδή τίποτα δεν τέλειωσε μετά την χθεσινή μάχη, αντίθετα η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι το καλοκαίρι είναι ευνοϊκή περίοδο για φασιστικούς πειραματισμούς από την πλευρά του (παρα)κράτους, ακολουθεί ένα ενδεικτικό χρονολόγιο τη συντονισμένης επίθεσης φασιστών-αστυνομίας απέναντι σε μετανάστες-αντιφασίστες στο κέντρο της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ-ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

24/11 «Επιτροπές κατοίκων» καλούν σε συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα έξω οι μετανάστες από την γειτονιά μας». Η πρώτη δημόσια συμμαχία των φασιστών με λίγες δεκάδες νοικοκυραίους, που αποποιούνται μεν την ταυτότητα του ρατσιστή, αλλά προσφέρουν την κοινωνική κάλυψη, έτσι ώστε οι νεοναζί να «καθαρίσουν» από μετανάστες την περιοχή (μπας και μπορέσουν πότε να αξιοποιήσουν τα «υποτιμημένα» τους ακίνητα). Οι νεοναζί επιτίθενται σε μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή και σε δημοσιογράφους που επιχειρούν να καλύψουν τις εγκληματικές τους ενέργειες. Έπειτα βοηθούν τους «συναδέλφους» τους στα ΜΑΤ να επιτεθούν μαζί στην αντιφασιστική συγκέντρωση, η οποία τους αποκρούει.Στην αντιφασιστική συγκέντρωση συμμετέχουν πλην αριστερών κι αντιεξουσιαστών κι αρκετοί μετανάστες.

19/01: Δεύτερη καλεσμένη συγκέντρωση της «επιτροπής πολιτών», δεν πραγματοποιείται στην πλατεία γιατί αυτή έχει καταληφθεί από αντιφασίστες. Οι μπάτσοι στο κέντρο, επιτίθενται με χημικά στην αντισυγκέντρωση και ρίχνουν και 2 φυσουνιές για τα μάτια του (δημοκρατικού) κόσμου στους φασίστες.

09/05: Οι «επιτροπές Ελλήνων πολιτών για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς», η κοινωνική ταμπέλα ουσιαστικά των νεοναζί με την οποία προσπαθούν να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε λαϊκές γειτονιές, καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Καλούνται αντισυγκεντρώσεις από αντιεξουσιαστικές και αριστερές οργανώσεις. Τα ΜΑΤ διαλύουν με χημικά την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στην Κάνιγγος. Στην Ομόνοια, οι νεοναζί επιτίθενται σε συνεργασία με τα ΜΑΤ στο κατειλημμένο Εφετείο. Ο φωτορεπόρτερ Σπ. Τσακίρης τραυματίζεται από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, την οποία καταγγέλλει ότι την πέταξαν νεοναζί. Οι καταληψίες μετανάστες αμύνονται και διώχνουν τους φασίστες εισβολείς.

20/5: Επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Παντελεήμονα. Ένας μπάτσος σκίζει το κοράνι που κρατάει ένας μετανάστης, περιστατικό που γίνεται η αφορμή για διαδηλώσεις των ασιατικής καταγωγής μεταναστών.

22/5: Οργισμένη διαδήλωση – καταγγελίας για το περιστατικό με το κοράνι χιλιάδων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία των θρησκευτικών ηγετών, καταστροφή καταστημάτων στην Γ Σεπτεμβρίου. Βάρβαρη επέμβαση ΜΑΤ κι ομάδας Δ, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις στην Βικτόρια.Παρακρατικοί πραγματοποιούν εμπρηστική επίθεση σε χώρο προσευχής Μπαγκλαντεσιανών το ίδιο βράδυ με 5 τραυματίες, ενώ εντείνεται το πογκρόμ στην περιοχή.

28/5: Αναρχικοί/αντιεξουσιαστές/αντιφασίστες σπάνε το λουκέτο που έχουν τοποθετήσει φασίστες στην παιδική χαρά του Άγιου Παντελεήμονα για να μην χρησιμοποιείται από μετανάστες.

01-03/06: Αποκλεισμός και πρώτες επιχειρήσεις εκκένωσης του Εφετείου από αστυνομικές δυνάμεις

09/06: Νέα αντιφασιστική παρέμβαση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία οι φασίστες έχουν ξανατοποθετήσει λουκέτο. Συντονισμένη επίθεση ΜΑΤ – Δελτάδων – νεοναζί. Συγκρούσεις στην ΑΣΟΕΕ και συλλήψεις από τους μπάτσους. Προσαγάγεται στο τμήμα κάτοικος που πήγε το παιδί του στην παιδική χαρά, ενώ τα φασιστοειδή επιχειρούν να τον λιντσάρουν.

12/06: Μετά την εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς, ξεκινάει πογκρόμ εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα συνεχιστεί όλο τον μήνα χωρίς ουσιαστική αντίσταση.

15/06: Μπάτσοι στρατοπεδεύουν έξω από το Εφετείο και χτυπάνε όποιον μετανάστη βγαίνει απ’ αυτό. Η σταδιακή εκκένωση θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Υ.Γ. Για να ξέρουμε τι είδους οπλισμένη ηλιθιότητα έχουμε να αντιμετωπίσουμε: Ακόμα και τα ξυρισμένα άδεια (ή γεμάτα περιττώματα) κεφάλια, έχουν ανάγκη κάποια πρόφαση αλήθειας για να συνεχίσουν την απάνθρωπη δράση τους. Οι φασίστεςδεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθούν δημόσια την συνεργασία τους με τους μπάτσους, αφού η προπαγάνδα τους, θέλει την οργάνωση τους να αντιμάχεται ένα «διεφθαρμένο κι ανθελληνικό καθεστώς», που υποτίθεται ότι την κυνηγάει. Μπορεί σε εμάς να φαίνεται αστείο, αλλά το φασιστικό δηλητήριο τέτοιου είδους προπαγανδιστικά εργαλεία είναι εξαναγκασμένο να χρησιμοποιήσει στην προσπάθεια του να εξαπλωθεί σε λαϊκές γειτονιές. Γι’ αυτό το λόγο μέσα από τα siteτους διακινούν στο διαδίκτυο υλικό από τις χθεσινές συγκρούσεις, τ’ οποίο προσπαθεί ν’ αντιστρέψει την πραγματικότητα της συνεργασίας τους με τα ΜΑΤ. Το θέμα είναι λοιπόν, ότι χρησιμοποιούν τόσο αστεία επιχειρήματα που αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιον θα πείσουν: Σ’ ένα βίντεο που έχει τραβήξει ένας απ’ αυτούς δείχνουν την διαδήλωση σταματημένη κι αυτούς απέναντι της να προκαλούν. Εκεί μας ενημερώνουν ότι «οι χιλιάδες αναρχικοί επιτέθηκαν πρώτοι, με πέτρες, φωτοβολίδες, μολότοφ εναντίον λίγων δεκάδων Ελλήνων που υπερασπίστηκαν το έδαφος τους με αξιοπρέπεια, ενώ τα ΜΑΤ, που τους είχαν αφήσει ανυπεράσπιστους, θυμήθηκαν να επέμβουν λίγο αργότερα». Όσο για την μολότοφ ισχυρίζονται το… «θεϊκό»: ότι πετάχτηκε προς το μέρος τους από τους διαδηλωτές και την μάζεψε κάποιος από αυτούς και την πέταξε πίσω!!! Είναι γνωστό άλλωστε πόσο σύνηθες είναι να πετάνε οι διαδηλωτές μολότοφ κι αυτές όχι μόνο να μην σπάνε, αλλά να τους επιστρέφονται… Δε πα να τρίζουν τα κοκάλα του Γκαίμπελς, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μόνο επιχείρημα που μπορεί να δικαιολογήσει την μη εξοικείωση τους με το συγκεκριμένο όπλο, αφού αλλιώς θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι παραλίγο να καούν μεταξύ τους.