27 Ιουν 2009

21 Ιουν 2009

«Κου Κλουξ Κλαν» στη Μανωλάδα

από ελευθεροτυπία

Οι πελατειακές σχέσεις των κομματικών παραγόντων της Ηλείας, η ανοχή της αστυνομίας και η ατολμία της κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο επιβάλλοντας τον νόμο στο «φραουλοκράτος» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας έχουν αποθρασύνει επικίνδυνα τους ρατσιστές και κάθε ακραίο στοιχείο στην περιοχή.

Χθες οι κάτοικοι του μικρού χωριού, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, έγινα αυτόπτες μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας, αθλιότητας και ρατσισμού με θύματα τρεις αλλοδαπούς εργάτες γης από το Μπανγκλαντές και δράστες δύο κτηνοτρόφους.

Οι τελευταίοι πήραν τον νόμο στα χέρια τους και αφού γρονθοκόπησαν, βασάνισαν και λήστεψαν τους αλλοδαπούς, στη συνέχεια έδεσαν τους δύο από δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρονταν να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημά τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στην αστυνομία.

Αιτία της πρωτοφανούς κτηνωδίας που έχει προκαλέσει σοκ στην Ηλεία ήταν οι ζωοκλοπές στους στάβλους των δύο κτηνοτρόφων. Χωρίς να έχουν καταγγείλει στην αστυνομία την κλοπή, αποφάσισαν προχθές τη νύχτα να στήσουν ενέδρα στον στάβλο τους προκειμένου να συλλάβουν επ' αυτοφώρω τους δράστες.

Λίγο μετά τη μία χθες το μεσημέρι οι δύο κτηνοτρόφοι πήγαν στην περιοχή στην οποία υπέθεταν ότι διέμεναν οι δράστες που είχαν εντοπίσει και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τους βρουν.

Αυτό τους εξόργισε και αποφάσισαν να προβούν σε πιο... σκληρά μέτρα. Επιασαν με τη βία ένα ομοεθνή των υποτιθέμενων κλεφτών που βρήκαν εκεί τυχαία, τον έδεσαν με σχοινί και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στους φερόμενους ως δράστες.

Ο εφιάλτης

Εκεί ξεκινάει και ο εφιάλτης των δύο αλλοδαπών εργατών από το Μπανγκλαντές ηλικίας 27 και 42 ετών. Οι κτηνοτρόφοι, αφού άφησαν ελεύθερο το άτομο που τους οδήγησε σε αυτούς, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, τους έδεσαν μεταξύ του με σχοινί, αφαίρεσαν από την τσέπη του ενός το κινητό του τηλέφωνο και άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές και με κλωτσιές, αλλά και με μία ξύλινη γκλίτσα.

Ομως το μαρτύριο για τους δύο μετανάστες δεν σταμάτησε εκεί.

Οι δύο δράστες έδεσαν το σχοινί με το οποίο τους είχαν «αιχμαλωτίσει» από το πίσω μέρος δίκυκλης μοτοσικλέτας, στην οποία επιβιβάστηκαν στη συνέχεια, και για ένα χιλιόμετρο τους έσερναν σαν τα ζώα μέσα στο χωριό της Νέας Μανωλάδας με τους περιοίκους να αντικρίζουν το αποτρόπαιο θέαμα.

Σοκ στο χωριό

Η εικόνα των μεταναστών να «σέρνονται» πίσω από το δίκυκλο σόκαρε την κοινωνία του μικρού διαμερίσματος και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βάρδας μετέβησαν στην περιοχή και έλυσαν από τα δεσμά τους δύο μετανάστες βάζοντας τέλος στις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα, τους δύο Ελληνες, με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης βίας, εξύβρισης και κλοπής, και τους δύο μετανάστες, με την κατηγορία της ζωοκλοπής.

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στην «Ε» ότι τους τελευταίους μήνες άγνωστοι δέρνουν με ρόπαλα καλώντας τους να φύγουν από τη Νέα Μανωλάδα τους μετανάστες εργάτες που περιμένουν το πρωί να πάνε στα φραουλοχώραφα. *

19 Ιουν 2009

Βασανιστήρια σε μετανάστες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

από το tvxs.gr

Απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας καταγγέλει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ». Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας αγρότες της περιοχής αφού γροθοκόπησαν μετανάστες, τους έδεσαν από δίκυκλο και τους έσυραν στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν κλέψει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημα τους.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

«Απάνθρωπη τιμωρία…»

Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν χθες στη Νέα Μανωλάδα.

Εικόνες ωμής βίας με θύματα ανθρώπους που θέλησαν να ζήσουν στην Ηλεία το όνειρο, που είδαν τη Νέα Μανωλάδα ως ‘Γη της Επαγγελίας’ και όμως έμελε να βρουν απάνθρωπη τιμωρία.

Οι αγρότες της περιοχής πήραν το νόμο στα χέρια τους και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με το δικό τους, απάνθρωπο τρόπο, οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Τους γρονθοκόπησαν, στη συνέχεια τους έδεσαν από δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημα τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές... Η άμεση επέμβαση των ανδρών του Α.Τ. Βάρδας, που ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό, ήταν αυτή που λύτρωσε τους μετανάστες...

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι υποστήριξαν οι δύο Έλληνες ‘τιμωροί’, ηλικίας 31 και 24 ετών, στους Αστυνομικούς, το τελευταίο δεκαήμερο είχαν σημειωθεί επανειλημμένες ζωοκλοπές εις βάρος τους.

Το γεγονός τους είχε θορυβήσει και χωρίς να έχουν καταγγείλει στην Αστυνομία τα περιστατικά, αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης να «παραφυλάξουν» στο στάβλο τους προκειμένου να «συλλάβουν» επ’ αυτοφώρω τους δράστες των κλοπών.

Πράγματι μισή ώρα μετά τις εννιά φέρεται να αντιλήφθησαν την παρουσία τριών οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές που τους είχαν αφαιρέσει τρία αρνιά.

Μόλις επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, οι τελευταίοι παράτησαν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή... Οι δύο αγρότες αντί να ενημερώσουν όπως όφειλαν την Αστυνομία για το περιστατικό προτίμησαν να περιμένουν μέχρι να ξημερώσει και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους...

Λίγο μετά τη μία χθες το μεσημέρι οι αγρότες πήγαν στην περιοχή στην οποία υπέθεταν ότι θα διαμένουν οι δράστες, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τους εντοπίσουν. Αυτό ωστόσο δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν την ... έρευνά τους. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έδεσαν με σκοινί έναν οικονομικό μετανάστη που βρήκαν στο σημείο και δεν προέκυπτε να είχε σχέση με την ζωοκλοπή και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στους φερόμενους ως δράστες.

Μόλις κατάφεραν να εντοπίσουν τους νεαρούς άφησαν ελεύθερο το άτομο που τους οδήγησε σε αυτούς και ξεκίνησαν τα βασανιστήρια... Ειδικότερα, αφού τους έδεσαν μεταξύ τους, φέρεται να αφαίρεσαν από την τσέπη του ενός το κινητό του τηλέφωνο και άρχισαν να τους κτυπούν με γροθιές και με κλωτσιές αλλά και με μία ξύλινη γκλίτσα. Ωστόσο το μαρτύριο για τους μετανάστες δεν σταμάτησε εκεί…

Στη συνέχεια, έδεσαν το σκοινί με το οποίο τους είχαν «αιχμαλωτίσει» από το πίσω μέρος δίκυκλης μοτοσικλέτας στην οποία επιβιβάσθηκαν στη συνέχεια. Για περισσότερα από τετρακόσια μέτρα τους έσερναν σαν τα ζώα μέσα στο χωριό της Νέας Μανωλάδας με τους περιοίκους να αντικρίζουν το βάρβαρο αυτό θέαμα. Η εικόνα των μεταναστών να «σέρνονται» πίσω από το δίκυκλο σόκαρε την κοινωνία του μικρού διαμερίσματος με τους κατοίκους να ενημερώνουν την Αστυνομία...

Η σύλληψη

Μόλις οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας ενημερώθηκαν για το απίστευτο, κινητοποιήθηκαν αμέσως και έφθασαν στο σημείο. Ήταν αυτοί που σταμάτησαν τους δύο αγρότες και έλυσαν από τα αυτοσχέδια δεσμά τους μετανάστες βάζοντας τέλος στις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα, τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης βίας, εξύβρισης και κλοπής και τους δύο μετανάστες με την κατηγορία της ζωοκλοπής. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν νωρίς σήμερα το πρωί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

18 Ιουν 2009

Βίντεο από το πρωτομαγιάτικο φεστιβάλ στην Πράγα ενάντια στον ρατσισμό

MayDayFestival09 from 161media on Vimeo.



http://www.antifa.cz/246-mzdomova-may-day-video.html

http://mayday-festival.cz/?cat=14
http://antifa.cz/english.php

Φασιστικός χαιρετισμός από την ιταλίδα υπουργό Τουρισμού


Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας La Repubblica φαινεται η Michela Vittoria Brambilla να χαιρετάει φασιστικά με το τέλος του ιταλικού εθνικού ύμνου σε μια γιορτή των καραμπινιέρων.Άντε και στα δικά μας...

16 Ιουν 2009

Συγκρότηση νεοφασιστικής πολιτοφυλακής στην Ιταλία


Ζωντανεύουν οι μελανοχίτωνες

Σάλο προκαλεί στην Ιταλία η συγκρότηση μιας νέας, ακροδεξιάς πολιτοφυλακής με φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα στις στολές των μελών της. Αντιπολίτευση, εβραϊκές οργανώσεις αλλά και αστυνομικές ενώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ότι με νομοσχέδιο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Το νέο «σώμα» παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο, σε συνέδριο ενός μικρού νεοφασιστικού κόμματος, του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος- Εθνική Δεξιά (ΜSΙ-DΝ). Τόσο στο πηλίκιο που θα φορούν τα μέλη του όσο και σε σήμα που φέρουν οι στολές τους, φιγουράρει ένας αυτοκρατορικός αετόςσύμβολο που συσχετίζεται συχνά με τον φασισμό.
Επιπλέον, στο περιβραχιόνιο υπάρχει ένας «Μαύρος Ήλιος», ή Sonnenrad, ένα αποκρυφιστικό σύμβολο δημοφιλές στους Γερμανούς νεοναζί, καθώς μπορεί να αποδομηθεί σε τρεις σβάστικες. Και αν δεν έφταναν αυτά για να γίνει σαφής ο προσανατολισμός της Ιταλικής Εθνοφρουράς, τουλάχιστον δύο ομιλητές σήκωσαν το χέρι τους για τον φασιστικό χαιρετισμό στο συνέδριο.


«Δεν είμαστε μελανοχίτωνες, δεν είμαστε φασίστες, δεν είμαστε ναζί. Είμαστε Ιταλοί πατριώτες και θέλουμε ελευθερία», υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της «Ιταλικής Εθνοφρουράς» ο πρόεδρός της, και αρχηγός του ΜSΙ-DΝ, Γκαετάνο Σάγια, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τους μετανάστες «κίνδυνο για την ιταλική φυλή» και είχε διωχθεί το 2004 για υποκίνηση φυλετικού μίσους. «Είμαστε απολιτικοί. Ούτε μαύροι, ούτε πράσινοι, ούτε κίτρινοι», επέμεινε ο Σάγια στην «Εl Ρais». Για την κεντροαριστερή αντιπολίτευση, εντούτοις, η Ιταλική Εθνοφρουρά παραπέμπει άμεσα στους μελανοχίτωνες του Μπενίτο Μουσολίνιυπερεθνικιστές πρώην στρατιώτες στην πλειονότητά τους, που επιτίθονταν βίαια σε κομμουνιστές και σοσιαλιστές, διέλυαν απεργίες και άλλα πολλά. «Η ιδέα πως η ασφάλεια μπορεί να εκχωρηθεί σε ομάδες ανθρώπων ταυτισμένων με συγκεκριμένες πολιτικές οργανώσεις αποτελεί πλήγμα στην καρδιά κάθε ελεύθερης δημοκρατίας», δήλωσε ο Μάρκο Μινίτι, του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος. Η αστυνομική ένωση Sil-Cigl επεσήμανε πως περίπολοι όπως αυτή απλώς θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα ενώ εβραϊκές οργανώσεις δήλωσαν έτοιμες να συγκροτήσουν «αντι-περιπόλους».

Η συντηρητική κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, που έχει καταστήσει τον πόλεμο εναντίον της λαθρομετανάστευσης απόλυτη προτεραιότητά της, πέρασε τον περασμένο μήνα από τη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο, που επιτρέπει τις περιπόλους εθελοντών πολιτών για την ενίσχυση της ασφάλειας στις ιταλικές πόλεις. Ο Σάγια και η ομάδα του περιμένουν τώρα να περάσει το νομοσχέδιο και από τη Γερουσία, αδημονώντας να ξεκινήσουν περιπολίες.


απο εφημερίδα Τα Νεα

Εισαγγελική έρευνα για σύσταση ακροδεξιού εθελοντικού σώματος στην Ιταλία


Έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία του Μιλάνου για το ακροδεξιό εθελοντικό σώμα που επιθυμεί να συνεργάζεται με την αστυνομία με εθελοντικές περιπολίες.
Ονομάζονται Ronde Nere, (Μαύρες περιπολίες) και παρουσιάσθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από μέλη του ακροδεξιού Νέου Κοινωνικού Κινήματος, στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την πρόθεση των ιδρυτών τους, θα πρέπει να συνεργασθούν με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, με εθελοντικές περιπολίες, για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας. Το όλο θέμα έχει προκαλέσει έντονη πολεμική στην Ιταλία, από την στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένος νόμος ο οποίος απαγορεύει την αναβίωση οποιασδήποτε οργάνωσης που να χρησιμοποιεί σύμβολα και συνθήματα της φασιστικής περιόδου.

Οι Εισαγγελίες του Μιλάνου και του Τορίνο ξεκίνησαν έρευνες για να εξακριβώσουν κατά πόσον οι Ronde Nere παραβιάζουν την εν λόγω νομοθεσία, αφού στις στολές των μελών τους εμφανίζονται ο αετός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο «μαύρος ήλιος», με ευθεία αναφορά στη μουσολινική δικτατορία.
Το εθελοντικό σώμα του Νέου Κοινωνικού Κινήματος θα ήθελε να ενταχθεί στις εθελοντικές περιπολίες, που αποτελούν μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο μιλά για άοπλους πολίτες (σε μεγάλο βαθμό πρώην μέλη των σωμάτων ασφαλείας) που θα ειδοποιούν την αστυνομία και τους καραμπινιέρους όταν εντοπίζουν ύποπτες και επικίνδυνες καταστάσεις και πολίτες σε δύσκολη θέση.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Μαντοβάνο, υπενθύμισε πάντως ότι το σχετικό σχέδιο νόμου δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά από το Κοινοβούλιο της Ρώμης και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως στις «μαύρες περιπολίες». Ωστόσο, η ένωση ανωτέρων υπαλλήλων της ιταλικής αστυνομίας εκφράζει επιφυλάξεις και ο γραμματέας της, Έντσο Λετίτσια, εξηγεί ότι δεν είναι σαφές αν τα εθελοντικά σώματα, που έχουν ήδη συσταθεί, διαλυθούν σε περίπτωση που δεν λάβουν την τελική έγκριση. Τις κριτικές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος στηρίζει και το κεντρώο καθολικό κόμμα Udc, επίσης στην αντιπολίτευση, το οποίο και ζήτησε «την άμεση και δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφευχθεί η επιστροφή στην αυτοδικία της φασιστικής εικοσαετίας».

Τα μέλη των Ronde Nere, πάντως, που στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σε «φιλετική ανωτερότητα των Ιταλών έναντι των μεταναστών», καθιστούν σαφές ότι «θα συνεχίσουν την προγραμματισμένη τους δραστηριότητα, εκτός και αν κάποιος τους πληροφορήσει ότι έχουν παραβιάσει τους νόμους του ιταλικού κράτους».


Καθημερινη

15 Ιουν 2009

Η ισπανική Φάλαγγα χρηματοδοτεί την φασιστική τρομοκρατία στη Βολιβία

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ισπανικής Φάλαγγας που υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα της Φελίπε Πέρεζ, η ισπανική φασιστική οργάνωση φέρεται να στηρίζει όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους των ανατολικών περιοχών της Βολιβίας με στόχο την ενίσχυση των ένοπλων αποσχιστικών ομάδων της χώρας. Το έγγραφο ήλθε στην κατοχή του δικτυακού τόπου αντιπληροφόρησης Kaos en la red μέσο του βολιβιανού δημοσιογράφου Γουίλσον Γκαρσία.Στο έγγραφο με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2007,ο ανώτατος ηγέτης της ισπανικής Φάλαγγας απευθύνεται στους συντρόφους του και τους ζητά να στηρίξουν οικονομικά την βολιβιανή ακροδεξιά αντιπολίτευση. Ο Πέρεζ υπογραμμίζει ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν να εξισορροπηθεί η «παρουσία των 12 χιλιάδων βενεζουελάνων και κουβανών μισθοφόρων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βολιβία για να φέρουν σε πέρας τα σχέδια των κομμουνιστών ηγετών». Στην πραγματικότητα, οι παρόντες στρατιωτικοί σύμβουλοι στη χώρα είναι ελάχιστοι, ενώ Βενεζουέλα και Κούβα εδώ και χρόνια συνεργάζονται με τη Βολιβία με χιλιάδες δασκάλους και γιατρούς σε προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το έγγραφο συνοδεύεται από την ανακοίνωση του ηγέτη της σοσιαλιστικής βολιβιανής Φάλαγγας(Falange Socialista Boliviana (FSB), Οράτιο Πόπε Ιντς που σημειώνει ότι «είναι αναπόφευκτος ο εμφύλιος για να βγει η χώρα από την σημερινή κατάσταση που την χαρακτηρίζει η καταπίεση του κομουνιστικού καθεστώτος του Εβο Μοράλες». Στο ίδιο έγγραφο ο Πόπε αναφέρει ότι η βολιβιανή Φάλαγγα «είναι η δύναμη που φοβάται πιο πολύ από κάθε άλλη η κυβέρνηση λόγω της μυστικότητας των κινήσεων της και της πίστης της».

Η FSB ιδρύθηκε το 1937, και η περίοδος μέγιστης δραστηριότητας της ήταν στη δεκαετία του ’50 όταν είχε οργανώσει ένοπλες ομάδες εκπαιδευμένες από γερμανούς ναζί που είχαν διαφύγει στη Βολιβία μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Το 1971 συμμετείχε δραστήρια στο στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Ούγο Μπάντζερ που ξεκίνησε από την Σάντα Κρουζ και έριξε την αριστερή κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Χοσέ Τόρες επιβάλλοντας μία στυγνή δικτατορία. Το 1958 ίδρυσε την Ένωση Νεολαίας της Σάντα Κρουζ(Unión Juvenil Cruceñista (UJC) για την αντιμετώπιση του «κομουνιστικού κινδύνου», δεξί χέρι της Επιτροπής Πολιτών υπεράσπισης της Σάντα Κρουζ (Comité Cívico pro Santa Cruz) και υπεύθυνη για καθημερινές επιθέσεις και πράξεις ρατσιστικής βίας τα τελευταία χρόνια.

Η εξάρθρωση στις 16 του περασμένου Απρίλη μιας ομάδας μισθοφόρων που σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε σειρά δολοφονικών επιθέσεων κατά μελών της κυβέρνησης του Εβο Μοράλες- και του ίδιου του προέδρου-οδήγησε στη διάλυση ενός δικτύου στήριξης του αποσχιστικού κινήματος της Σάντα Κρουζ και πολλοί από αυτούς διέφυγαν στο εξωτερικό.

indy.gr/newswire/i-ispanik-falagga-3c7rimatodotei-tin-fasistik-tromokratia-sti-bolibia-1

www.kaosenlared.net/noticia/falange-espanola-financia-grupos-violentos-secesionistas-oriente-boliv

11 Ιουν 2009

Από το σημερινό Βήμα

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «ποσοστό μικρότερο του 10% των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στη χώρα μας, επιστρέφει στη χώρα του. Μας δημιουργούν συνέχεια προβλήματα για την επανεισδοχή τους οι ξένες πρεσβείες. Επειδή οι αλλοδαποί δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα αμφισβητούν διαρκώς την εθνικότητά τους.Από τις χώρες της Αφρικής, μόνο με την Αίγυπτο έχουμε τη δυνατότητα εύκολης επαναπροώθησης λαθρομεταναστών. Σχετική πρόοδος υπάρχει και με τους παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν. Ομως αυτές οι συμφωνίες επαναπροώθησης είναι ζήτημα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για να χρηματοδοτήσουμε διαφημιστικές καμπάνιες σε χώρες του εξωτερικού (Πακιστάν, Αφγανιστάν, χώρες της Αφρικής και άλλες) προκειμένου να αναδείξουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ώστε αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=272949&ct=32&dt=11/06/2009

Στην φωτογραφία:ο ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν έχει ξεκινήσει ήδη την καμπάνια...

Ρατσιστική επίθεση στον Αγ. Παντελεήμονα

Μετά από τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα εναντίον μεταναστών, τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν συνεχώς τα ρατσιστικά περιστατικά και εναντίον Ελλήνων.
«Αγανακτισμένοι πολίτες» και ρατσιστικές οργανώσεις απέκλεισαν την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα και τη παιδική χαρά. Έβρισαν ζευγάρι Ελλήνων γιατί πήγαν το παιδί τους στην παιδική χαρά. Με απειλές προς τον πατέρα «θα πεθάνετε» «θα σας θάψουμε ζωντανούς εδώ» «θάνατος στους προδότες» κι άλλα χυδαία που δεν γίνεται να δημοσιευτούν, προσπάθησαν να τους διώξουν. Κάποιοι άρχισαν να βρίζουν «μούλο» και «μπάσταρδο» το παιδί που υπέστη σοκ!Στη συνέχεια η μεγάλη αστυνομική δύναμη, περίπου 30-40 άνδρες, παρενέβη για να «ηρεμήσει» τα πράγματα. Η παρουσία τους «εξόργισε» τους ρατσιστές γιατί δεν τους άφηναν να λιντσάρουν τους Έλληνες.
Μετά από λίγο όμως και υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας κάποιοι ρατσιστές μπήκαν στην παιδική χαρά και χτύπησαν και τον πατέρα και τη μητέρα του παιδιού. Άλλοι ρατσιστές εκτόξευαν ξύλα και μπουκάλια εναντίον τους και του παιδιού τους που έκλαιγε πανικόβλητο.
Οι γονείς μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, ενώ στη διαδρομή οι ρατσιστές εφορμούσαν μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις για να τους λιντσάρουν. Μαζεύτηκαν έτσι έξω από το Α.Τ. προσπαθώντας να μπουν μέσα και να λιντσάρουν εκ νέου τους γονείς.Επίθεση δέχτηκαν επίσης και οι δικηγόροι οι οποίοι πήγαν στο Α.Τ.

Αν αυτή η ρατσιστική τρομοκρατία δεν σταματήσει άμεσα εμείς οι γονείς του Αγ. Παντελεήμονα θα είμαστε τα επόμενα θύματα των ρατσιστικών πογκρόμ. Κινδυνεύουμε να σακατέψουν και εμάς και τα παιδιά μας γιατί έχουμε το «θράσος» να θέλουμε τα παιδιά μας να παίξουν στην παιδική χαρά και να μην αποδεχόμαστε τη ρατσιστική βία.Σήμερα που δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουν τα παιδιά μας στην πλατεία της γειτονιάς μας, σήμερα που απειλούμαστε με ομαδικό λιντσάρισμα από ρατσιστές με την ανοχή και την υποβοήθηση αστυνομικών δυνάμεων, θα παραμείνουμε όμηροι των ρατσιστών;Πρέπει να δώσουμε απάντηση με τη δική μας παρουσία στη πλατεία. Δεν δεχόμαστε το δίλημμα «ή ρατσιστές ή δαρμένοι από τους ρατσιστές».
Καλούμε όλους τους αρμόδιους να πάρουν αμέσως μέτρα.Καλούμε τους φορείς να πάρουν θέση εμπράκτως και να στηρίξουν το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη κίνηση και των παιδιών στο παιχνίδι χωρίς ρατσιστές και λιντσαρίσματα: Τα κόμματα και οι πολιτικές οργανώσεις. Τις κοινωνικές οργανώσεις. Οι σύλλογοι των καθηγητών και των δασκάλων των σχολείων της περιοχής. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

απο το athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1043568

περισσότερα για την αντιρατσιστική παρέμβαση στον Άγιο Παντελεήμονα